BRANZA DE BURDUF MATURATA IN PUTINA DE BRAD,este o branza produsa din framantarea casului de oaie bine”copt” sau maturat, care apoi se bate bine intr-o putina de lemn, astfel incat sa nu ramana aer intre straturi., deasupra punandu-se un strat consistent de sare grunjoasa sau untura.Lasata la maturat branza “adopta” usor gustul lemnului, capata un gust intens inconfundabil iute, puternic(o branza puturoasa)Maturarea dureaza de la 3-4 luni mergand pana la 2ani si mai mult.Inainte de inventarea congelarii branza a fost in mod traditional maturata si pastrata fie in burdufuri de oaie sau vita fie in recipiente de lemn, sau in scoarta de brad.In cazul branzeturilor maturate mucegaiul sau bacteriile care acopera suprafata folosesc diferite enzime pentru a se hrani si elibereaza arome diferite in branza.
Recomandari de servire: la temperatura camerei ca mic dejun alaturi de mezeluri si ceapa rosie, la un pahar cu vin(mai ales cea maturata peste 12luni), cu bulz de mamaliga.
Pofta buna!
Se poate pastra invelita in hartie de copt sau intr-o caserola cu capac cca 2luni.Se poate congela 2-3luni.
Branza de burduf simpla, maturata in putina de brad peste 60 de zile, produsa din lapte de oaie.
Pachete de de 0.400 /0.700 /1 kg- 65 ron/kg.
Valabilitate 2 luni de la livrare.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.