Producatori - Produs de Cluj

Pasta Pedroni

Am demarat această afacere din dorința de a oferi gustul pastelor de casă celor dragi. Le numim artizanale deoarece pentru noi este un meșteșug pe care îl onorăm folosind ingrediente bogate în nutrienți. Aroma lor vă va spune restul poveștii.

Pentru a usca pastele drepte e nevoie de multă perseverență…Nu vă vom vorbi despre grade Celsius sau cum stăm noi cu ochii pe aparate ca nu cumva să deranjăm procesul de uscare al pastelor,ci despre ce paste vrem să obținem după uscare. Cât mai hrănitoare. Cât mai elastice. Cât mai gustoase. Suntem încântați de capacitatea lor nutritivă și de tot ce reprezintă ele acum după uscare.

Uscarea se face la temperaturi joase. Cu cât uscarea este mai lentă cu atât numărul de ore se transformă în zile, dar așteptarea merită, deoarece obținem ceea ce italienii, specialiștii absoluți ai domeniului, numesc “un prodotto vivo”, un produs viu. Și totuși aceste fire de aluat nu stau ca și cum le-am pune în cui. Umiditatea, temperatura și ventilația lucrează aluatul și îl mai prinde în toane proaste. Nu că ar fi mai puțin gustoase pastele “crețe”, dar câteodată mâncăm cu ochii înainte de toate.